fbpx

Tinklaraštis

Skirtingos magnio vonios druskos: skirtumai, asmeninė patirtis ir patarimai

Žmogaus organizmas magnio nepasigamina. Net 3 iš 4 žmonių visame pasaulyje trūksta magnio. Vonios su magnio druskomis naudojamos ne tik atpalaiduoti kūną ir protą, bet ir papildyti organizmą magnio atsargomis. Populiariausios vonios druskos yra Epsom druska ir magnio dribsniai. Abi yra nuo senų laikų žinomi magnio junginiai, tačiau skirtingų formų. Kokios tos formos ir kokie jų pliusai bei skirtumai šiandien ir kalbame.

Magnio nauda ir transderminės savybės – mitas ar tiesa?

Viešojoje erdvėje vis plačiau kalbama apie magnio trūkumo žalą ir jo naudojimą išoriškai. Parduotuvių lentynose daugėja magnio mišinių voniai ir odos priežiūros priemonių su magniu, tačiau daugeliui kyla klausimas, ar magnis gali prasiskverbti pro odą, ar tai tik marketinginis pardavėjų triukas. Šiandien pabandysime atsakyti į minėtą klausimą, apžvelgdami egzistuojančius mokslinius tyrimus. Bet pradėkime nuo pradžių – kuo svarbus šis mikroelementas.

Savimasažas su kamuoliuku. Savipagalbos triukai raumenims

Skausmingi trigeriniai taškai raumenyse ilgainiui tampa didžiuliais skausmo šaltiniais mūsų kūne. Dažniausiai šie taškai apie save primena po ilgos dienos darbo kėdėje ar įtemptos treniruotės. Tokiu atveju verta atlikti savimasažą su kamuoliuku. Jo pagalba patys pasieksite net tokias sunkiai prieinamas savo kūno vietas, kaip viršutinė nugaros dalis, sėdmenys ir pėdos. Žemiau pateiksime kelis svarbius patarimus, kurie padės pasiekti geriausių rezultatų.

Pagalba patiriančioms PMS

8 moterys iš 10 patiria emocinius ir fizinius PMS simptomus kažkuriuo savo gyvenimo laikotarpiu. Nors PMS žinomas nuo antikos laikų, deramo dėmesio ir pagalbos moterys pradėjo sulaukti tik XX a. pab. Klinikiniais tyrimais patvirtinta, kad masažas – veiksmingas ir šalutinių reiškinių neturintis PMS švelninimo būdas. Šiuo tikslu moterims siūlome ypatingą „Mėnulio gėlės“ procedūrą.